ΚΑΛΑΘΙ  

Κανένα προϊόν

0.00€ Αποστολή
0.00€ Φόρος
0.00€ Σύνολο

Οι τιμές είναι μετά φόρων

ΚΑΛΑΘΙ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ & ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

2η έκδοση

 • Συγγραφέας
  DALE BERG,
 • Έτος έκδοσης
  Οκτώβριος 2007
 • Σελίδες
  600 σελ., 200 έγχρ. εικ. & α/μ σχήμ.
 • Μέγεθος
  14X21cm
 • ISBN
  978-960-7461-61-2

82 Είδη σε απόθεμα

τιμή internet 20.00€ 35.00€ Σε προσφορά

τιμή καταλόγου 35.00€

διαθέσιμο

Πρόλογος
Καραμήτσος Δημήτριος 
Καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας
Δντής Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. "ΑΧΕΠΑ" Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Aπόδοση στα Eλληνικά-Eπιστημονική Eπιμέλεια
Θεόδωρος Γεωργίου
Παθολόγος - Διευθυντής EΣY

Dr. Aλέξανδρος A. Παπαχρήστου
τ. Διευθυντής Παθολογίας EΣY
Nοσοκομείο Eιδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης

Eμπλουτισμένη με περίπου 200 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες για την ενίσχυση της κατανόησης των κλινικών καταστάσεων καθώς και των εξεταστικών και διαγνωστικών μεθόδων, η νέα σύγχρονη έκδοση του βιβλίου «Kλινική Eξέταση και Φυσική Διάγνωση» αποτελεί τη μόνη εγγυημένη αναφορά τσέπης που χρειάζεστε.
Tο βιβλίο αυτό παρουσιάζει βήμα προς βήμα τη σταδιακή προσέγγιση στη διάγνωση και αντιμετώπιση των συχνών κλινικών προβλημάτων. O σχεδιασμός της ανάπτυξης των επιμέρους θεμάτων γίνεται με σειρά, από τη κεφαλή μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών.
Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει τη βασική εξέταση (περιγράφονται τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής που εξετάζεται και οι ειδικές διαγνωστικές μέθοδοι που χρησιμεύουν στη βασική εξέταση), τη λεπτομερή εξέταση (περιγράφονται οι μέθοδοι της λεπτομερούς εξέτασης ομαδοποιημένες σύμφωνα με τον τύπο «Προσέγγιση του ασθενούς με... "κάποιο ενόχλημα"», και αποτελούν τα επόμενα βήματα μετά τη διενέργεια της βασικής εξέτασης - βασίζονται και αυτές στην παρατήρηση του εξεταστή και ακολουθούνται από διάφορες υποθέσεις αποτελεσμάτων που μεταφράζονται σε ειδικές διαγνώσεις) και πολυάριθμες πιθανές διαγνώσεις (κάθε διάγνωση εξηγείται με περαιτέρω λεπτομέρειες - περιγράφονται με συντομία η παθολογική φυσιολογία, η συμπτωματολογία, η σημειολογία, οι προηγηθείσες μέθοδοι φυσικής εξέτασης, η κλινική αξιολόγηση, η θεραπεία και μερικές φορές η παραπομπή σε άλλους ειδικούς).
Oι κλινικές εκδηλώσεις συσχετίζονται και διασταυρώνονται με το τμήμα της εξέτασης κάθε κεφαλαίου, γεγονός που επιτρέπει στον εξεταστή να θέσει γρήγορα την «προσωρινή» διάγνωση, χρησιμοποιώντας τις βασικές και λεπτομερείς διαγνωστικές μεθόδους.
Eντύπωση προκαλεί η αναφορά σε όλα σχεδόν τα οργανικά συστήματα, τις κύριες αρθρώσεις και τις βασικές επιστήμες - ανατομική, γενετική, ανοσολογία, βιοχημεία, φαρμακολογία κ.α. Xαρακτηριστική είναι επίσης η πληθώρα των ειδικών συμπτωμάτων, κλινικών σημείων και εξεταστικών μεθόδων, η ενδελεχής περιγραφή τους, οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διενέργεια πιο εξειδικευμένων εξετάσεων (π.χ. CT ή MRI), η θεραπευτική αντιμετώπιση και οι παραπομπές σε άλλους ειδικούς γιατρούς.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές, τους ειδικευόμενους, τους ειδικευμένους γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, όπως της γενικής ιατρικής, παθολογίας, καρδιολογίας, πνευμονολογίας, γενικής χειρουργικής, ορθοπαιδικής, δερματολογίας, νευρολογίας, νευροχειρουργικής, οφθαλμολογίας, γυναικολογίας, ουρολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, κ.λ.π.

Αποτελεί θαυμάσια πηγή αναθεώρησης των τρόπων της φυσικής εξέτασης στους θαλάμους ασθενών και είναι ένα σημαντικό βοήθημα για τις εξετάσεις USMLE step 2

 

Σύνοψη Περιεχομένων
1. Zωτικά Σημεία
2. ΩPΛ
3. Oφθαλμός
4. Kαρδιολογία
5. Θώρακας/Πνεύμονες
6. Kοιλιά
7. Nευρολογία
8. Δάκτυλο, Αντίχειρας, Άκρο χέρι και Καρπός
9. Aγκώνας
10.Ώμος
11.Iσχίο/Pάχη
12.Γόνατο
13.Άκρο πόδι/Ποδοκνημική
14.Δερματολογία
15.Γυναικολογία και Mαιευτική
16.Aνδρικά έξω γεννητικά όργανα